100 Χρόνια Ανεξαρτησίας για την Φιλανδία


Διάσημα κτίρια σε όλο τον κόσμο φωτίζονται στο μπλέ και το λευκό.100 χρόνια ανεξαρτησίας γιορτάζει η Φινλανδία στις 6 Δεκεμβρίου. Η εκατοντάχρονη ιστορία της χώρας είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα: Συνεχόμενα 100 χρόνια δημοκρατίας και επίλυσης προβλημάτων τα οποία έφεραν σήμερα τη Φινλανδία στην πρώτη θέση σε πολλές διεθνείς κατατάξεις. Η επιτυχία της χώρας έγκειται στις αξίες που οι Φινλανδοί έχουν: Δημοκρατία, εκπαίδευση, ισότητα και ελευθερία του λόγου.

Η Φινλανδία γιορτάζει την ανεξαρτησία της στις 6 Δεκεμβρίου 1917. Ως έθνος όμως, η Φινλανδίας μετρά πολλά περισσότερα χρόνια: 600 χρόνια ως μέρος της Σουηδίας και αυτόνομη υπό τον Τσάρο της Ρωσσίας από το 1809-1917 διατηρώντας όμως τα δικά της Σκανδιναβικά χαρακτηριστικά.

Οι εορτασμοί για τα εκατοντάχρονα της χώρας θα περιλαμβάνουν περίπου 5000 διαφορετικά προγράμματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ένα από αυτά, ίσως το πιο ορατό κατά τη διάρκεια των εορτασμών, είναι και η φωταγώγηση διασήμων κτιρίων με τα χρώματα της φινλανδικής σημαίας, το μπλε και το λευκό.

Στη Λευκωσία έχει επιλεγεί το κτίριο, White Walls, από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvelle, το οποίο θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της Φινλανδίας. Το κτίριο, ιδιαίτερο για την αρχιτεκτονική και την αισθητική του, θεωρείται ένα ορόσημο για την πόλη. Στο κέντρο της Λευκωσίας, μπροστά από τα μεσαιωνικά τείχη και την τάφρο που αγκαλιάζει το ιστορικό κέντρο της πόλης, το White Walls ανεβαίνει επιβλητικά μέχρι τον 17ο όροφο στα 67 μέτρα. Το κτίριο έχει βραβευθεί ως το Καλύτερο Ψηλό Κτίριο στην Ευρωπαική Περιφέρεια για το 2016.


Nice Day Developments
+357 22 761795
info@niceday.com.cy
Contact